Unity Admob reklamları build alınca gözükmüyor - ÇÖZÜMÜ

 

Eğer benim de yaşadığım bu problemi siz de yaşıyorsanız yapabileceğiniz tüm işlemleri göstereceğim. Sonuçtan büyük bir ihtimalle memnun kalacaksanız.

Unity Admob reklamları build alınca gözükmüyor çözümü:

1. Build Ayarlarını Düzeltmek

Edit > Build Settings > Player Settings'e giriyoruz. Publishing Settings'teki aşağıdaki görselde bulunan 2 kutucuğu işaretliyoruz. Ardından dosyalarımız arasında bulunan Plugin > Android kısmına girdiğimizde bu işaretlediğimiz kutucuklardan "" olanını açıp satır sonuna şu kodları ekliyoruz


build alıp deneyin. Eğer işe yaramaz veya siz açtığınızda kod zaten yazılı haldeyse, 2. aşamayı -benim problemimi çözen aşamayı- deneyin.

2. Admob SDK'larını tekrardan yüklemek

Dosyalarımızdan "ExternalDependencyManager", "GoogleMobileAds", ve hataya asıl sebebiyet gösteren "Plugins" dosyalarını kaldırıyoruz. Sonrasında önerilen en yeni Admob SDK'sını kuruyoruz. Ardından Assets > ExternalDependencyManager > AndroidResolver > Force Resolve çalıştırıyoruz. 

3. Bazen beklemek gerekir

Hatanın en çok yaşanan kısmı, admob bazen ilk yayınınızdan sonra hemen reklam gösterimine başlamaz. Eğer test id si ile denediğinizde çalışıyorsa beklediğinizde çözülecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar